tiistai 8. joulukuuta 2015

Oma vatsa

Tälläkin kertaa dreeni tuotti noin 4 litraa nestettä vatsaontelosta, mutta viimeksi sitä jäi varmasti ainakin pari litraa, tällä kertaa taas kaikki viittaa siihen, että tyhjennys onnistui oikein hyvin. Vatsa tuntuu pitkästä aikaa "omalta", ei juuri pullota, ei ole kipeä, eikä ole painavan tuntuinen. Dreeni poistettiin aamulla, sen jälkeen kun vielä ultralla oli katsottu, että neste tosiaankin on hyvin tyhjentynyt. 

Toivottavasti ei tarvita enää uutta dreeniä. Minä ja vatsaontelodreeni emme sovi kovin hyvin yhteen. Dreenin laiton jälkeen, kun puudutus on häipynyt, olen ollut molemmilla kerroilla tosi kipeä. Koko vatsaa särkee ja kirvelee ja liikkuminen pahentaa asiaa entisestään. Panadol ja Litaligin eivät ole auttaneet juuri mitään, ja siksi olen saanut Oxynormia lihakseen. Molemmilla kerroilla tuntui, kuin olisin päässyt taivaaseen :) Kaikki kivut loppuivat, tuli raukea olo ja sain vihdoinkin nukuttua muutaman tunnin.

Juuri nyt asiat näyttävät hyperstimulaation suhteen hyvältä. Labrat ovat hienosti korjaantuneet, vointi hyvä ja tällä hetkellä vatsakin lähes normaali. Oikea munasarja tuli muuten jännästi esiin, kun turvotus laski! Sen pystyy jopa näkemään silmällä, kun makaan selälläni! Gyne sanoi ettei kannata sorkkia sitä, kun se vuotaa herkästi ym. Vasen ei vatsanpeitteiden läpi juuri tunnu, kun se on paljon pienempi ja sijaitsee siksi alempana.

Pääsen tänään kotiin, kunhan vielä tiputetaan viimeiset iv. nesteet. Lupasin pyhästi juoda sen kolme litraa päivässä. Klexane jatkuu toistaiseksi. Lugesteron-annos väheni tänään vain yhteen kapseliin päivässä, ja käytän sitä tällä tavalla viimeisen liuskan loppuun, eli vielä kolme päivää. Hui. Olen kyllä alkanut jo vilkuilemaan hieman pelokkaasti pöksyihin joka kerta kun käyn vessassa.

hCG-arvosta gyne on edelleenkin sitä mieltä, että se on hyvä. Olen hieman eri mieltä, mutta en ala väittämään vastaan :) Raskaana joka tapauksessa olen, jollakin lailla. Varhaisraskauden ultraan sain ajan 22.12. Juuri sopivasti ennen joulua. Mitä jos vaikka todetaan tuulimuna tai kohdunulkoinen tai keskeytynyt keskenmeno tai jotain? Meneekö koko joulu sairaalassa ravaamiseen? Olisko pitänyt suosiolla pyytää aika vasta joulun jälkeen? No, ehdinhän vielä siirtää ajan, jos siltä tuntuu.

Olen pohdiskellut, että miten jaksan odottaa tuohon ultraääneen saakka. Eihän siihen loppujen lopuksi ole kovin pitkä aika, mutta alkuraskaudessa jokainen päivä tuntuu aikaisemman kokemukseni perusteella HYVIN pitkältä. Toisaalta olen huomannut, että kun nyt on ollut hyperstimulaation myötä muuta mietittävää, niin aika onkin mennyt kohtalaisen nopeasti. Ehkä paras strategia olisi yksinkertaisesti vain yrittää unohtaa koko raskaus. Ennen joulua on kuitenkin kaikenlaista puuhasteltavaa.

Mielenkiintoinen juttu muuten, ettei minulla edelleenkään ole raskausoireita, ainakaan mitään selviä. Vatsassa kyllä tuntuu kaikenlaista, mutta se nyt voi johtua vaikka siitä isosta oikeasta munasarjasta. Rinnat eivät ole erityisen turvonneet ja nännit vain lievästi arat. Mitään pahoinvointia ei ole, nyt kun vatsan turvotus on laskenut ja ripuli loppunut. Tulipa siis todistettua sekin, että oireet voivat olla kovin erilaisia eri raskauksissa. Edellisillä kerroilla minulla on ollut selkeät oireet jo kun hCG on ollut luokkaa 100-200, tällä kertaa ei vielä mitään, vaikka arvo on yli 1000. Tietysti hyperstimulaatio sotkee asioita. Mutta kuitenkin.

Tänään on rv 5+1. Ei tunnu todelliselta. Se on varmasti vain hyvä asia.

7 kommenttia:

  1. Ultraan odottavan aika on pitkä, mutta jälkiviisaana voin sanoa laukattuani alkuraskauden ultrissa n. viikon välein niin eipä siinäkään järkeä ollut.. Mulla tietty ollut KU joten oli ihan fiksua käydä suht aikaisin eka ultra, mutta eihän ne ultrat mieltä rauhoita kuin muutamaksi tunniksi. Joten aina parempi jos malttaa odottaa ja käydä niissä vähän harvemmin :)

    Tuo hyperstimulaatiokin varmaan voi peittääkin muita oireita, kun vatsa on kipeä ja turvoksissa ja oli vielä se dreenikin niin ei samalla tavalla huomaa normaaleja ja lieviä oireita. Ja kyllähän ne oireet vaihteleekin raskaudesta toiseen, mulla ei tosin laajaa omakohtaista kokemusta siitä :) Tosin silloin KU:ssa vaikka hcg oli yli 14000 niin eipä mitään oireita juuri ollut, tässä onnistuneemmassa raskaudessa oli alkuun rintojen arkuutta ja närästystä, toki niitä oireita osasi nyt eri lailla kuulostellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saada ajan kulumaan jouluviikolle asti :) Mutta kyllä ultrapäivä tulee olemaan ihan älyttömän jännittävä... Onneksi olemme molemmat silloin jo joululomalla.

      Poista
  2. Itse varasin juuri toisen ultra-ajan 21.12. Mietin tuota, että haluanko saada mahdollisia huonoja uutisia juuri ennen joulua ja totesin että mitä aiemmin sen parempi, vaikka sitten tyhjennettäis kohtua jouluaattona kotona... Jos uutiset taas on hyviä, jouluna voi oikeasti huokaista eikä tartte pelätä pyhien jälkeen odottavaa ultraa! Tsemppiä sinne, jospa teillä menisi kaikki hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on mahdollisuus saada myös hyviä uutisia, ja silloinhan tuo 22.12. on ihan täydellinen päivä. Maailman paras joululahja :)

      Poista
  3. Onnea raskaudesta Keksi!! Toivon, että pieni kasvaa vauvaksenne asti. <3 Ja miksipä ei kasvaisi, kokemuksistanne huolimatta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Yritän pitää koko asian niin taka-alalla kuin mahdollista näin aluksi, kun kaikki on vielä niin epävarmaa :)

      Poista
  4. Lapsettomien yhdistys Simpukka on perustanut suljetun Facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu lapsettomuus- ja lapsitoiveblogien pitäjille. Ryhmän tarkoituksena on keskustella bloggaamisesta ja verkostoitua muiden lapsettomuusblogien kanssa. Ryhmässä tiedotetaan ajankohtaisista lapsettomuuteen liittyvistä asioista. Ryhmässä saa mielellään jakaa linkkejä bloggauksiin, joita toivoo Simpukan jakavan some-kanavissaan. Ryhmässä keskustellaan henkilökohtaisella FB-profiililla (koko nimi). Keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/455655114590243/ Lämpimästi tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista