maanantai 7. joulukuuta 2015

Uusi dreeni ja hCG

Eilisessä ultrassa vatsassa oli taas hieman enemmän nestettä, ja se tuntuikin suuremmalta. Päädytiin siihen, että tänään laitetaan uusi dreeni. Aamulla tosin vatsa oli taas paremman tuntuinen, mutta ultran perusteella entinen tilanne. Uusi letku siis laitettiin. Onkin taas helpompi olla, kun yli 2 litraa on jo tullut ulos.

Koko eilisen ja tämän aamupäivän pelkäsin taas tosi paljon, vaihteeksi. Tämän aamun verikokeissa oli nimittäin taas se hCG. Tuntuu, että sydämeni on lyönyt tuhatta ja sataa eilisestä lähtien, kun on jännittänyt niin paljon. Ennen dreeninlaittoa gyne kertoi, että arvo oli taas noussut hyvin. Se oli kuitenkin vain 1019, kun olin laskenut että sen pitäisi olla tänään noin 2000. Gyne kuitenkin sanoi, että älä siitä huoli. Joten yritän olla huolehtimatta. Mutta se on vaikeaa. Gyne tulee vielä tänään uudelleen juttelemaan, joten ehkä kysyn vielä siitä arvosta uudelleen.

Aamulla tein pitkästä aikaa liuskatestin, ja testiviiva tummui mielestäni selvästi aiempaa nopeammin ja oli muutenkin tummempi. Sen perusteella siis osasin kuitenkin odottaa, että hCG on noussut ainakin jonkin verran. Digitestinkin tein kaapista pölyttymästä, ja näytti "Raskaana 2-3", kuten olin arvellutkin.

Mitäs mieltä olette tuosta hCG:n noususta??? Enhän luonnollisestikaan voi olla miettimättä, että kaikki on menossa päin helvettiä.

16 kommenttia:

  1. Hankala sanoa. Mulla oli 20 pv siirrosta (2 päiväisen alkion siirto) hcg 1532. Sullahan 5 päiväinen joten en osaa sanoa viitearvoista. Meidän lääkäri on aina positiivinen arvojen suhteen, hoitaja sensijaan jakelee tuulimunatuomioita ihan arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkion ikäkin varmasti vaikuttaa, koska vanhempi kiinnittyy aiemmin, mutta luulisin, että hcg-nousu kuitenkin on tärkeämpi, kuin arvo itsessään juuri jonakin tiettynä päivänä. Tänään on meillä 17 pv siirrosta (nelipäiväisenä siirrettiin).

      Poista
  2. Voisiko gynekologi ultratessaan katsoa, mitä kohdussasi näkyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyselin tästä mutta sanoi ettei mielellään katsoisi ennen kuin viikolla 6-7 kun löydökset on ennen sitä niin epävarmoja :)

      Poista
  3. Tää on niin tätä... kun taustalla on keskenmeno tai useampi, on niin vaikea olla pelkäämättä. En osaa sanoa tuosta hcg:sta sen ihmeempiä mutta eipä se auta kuin odottaa ja toivoa parasta. Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Juu, ei auta kuin odottaa, kyllä aika näyttää :) Mutta näissä asioissa vaikka pari viikkoa on NIIN pitkä aika...

      Poista
  4. Voimia! Täällä peukut pystyssä, että raskaudessa kaikki etenemässä niinkuin pitääkin <3

    VastaaPoista
  5. Minulla raskaustesti tehdään virtsasta ainoastaan. Olin aluksi pettynyt, mutta lääkäri vakuutteli ettei noita arvoja kannata seurata, koska vaihtelevat ihan älyttömästi eri ihmisillä. Minulla on vahva usko, että ensi vuonna kirjoitat teidän pienen ihmeen syntymästä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun jaksat uskoa <3 Olisipa oikeastaan aika helpottavaa tehdä vain pissatesti. Kyllä näillä veriarvojen seuraamisella saa aikaiseksi aikamoisen paniikin :)

      Poista
  6. Kaverilla tuli hyperstimulaatio ivf:n seurauksena. Lääkäri oli todennut, että se saattaa olla ihan positiivinenkin asia alkion kannalta. Varsinaista syytä, että miksi en muista. Heillä raskaus kesti loppuun saakka hyvin. Toivotaan että niin myös teillä!

    VastaaPoista
  7. Itse laskeskelin noita hcg-arvoja alkuraskaudesta ja netistä löytyy jos jonkunlaista laskuria ja taulukkoa normaaliarvoista, niiden luotettavuudesta sitten niin tiedä tietenkään.. Lähdekriittisyys kyllä katosi itseltä ja arvoja tuli syöteltyä jos jonkunlaiseen nettilaskuriin :D Käsittääkseni arvon tuplaantuminen 2-3vrk välein on ihan normaalia ja siihenhän tuo hyvin menisi. Ja varmaan kun on nesteytelty niin arvo voi olla vähän laimentunutkin todellisesta. Hyvältä nousulta tuo minusta kuulostaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötin myös arvojani johonkin laskuriin :D Kokonaisnousu pp10:stä eiliseen arvoon oli ihan ok kyllä, tämä myöhempi nousu taas sitten ei ihan. Nesteytys varmasti voi vaikuttaa.

      Poista
  8. Tuo iv-nesteytyksen huomiointi suhteessa hcg-arvon nousuun oli hyvä pointti. Otettiinko verikokeet sinulta kenties samasta kädestä kuin missä kanyyli on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen otettiin kyllä eri kädestä kuin missä kanyyli on, mutta toisaalta olen käynyt verikokeissa vaihtelevina vuorokaudenaikoina, eka ja toka arvo otetiin iltapäivällä ja tämä viimeinen ihan aamulla, joten ehkä sekin vaikuttaa :)

      Poista